About

I always liked setting tables with white tablecloths, I always liked reading cookbooks as if they were novels and then have a creative cooking attack and bring down all my pots and pans.

I am setting the table here, with a white linen tablecloth, not necessarily to present and serve my own food, but mainly for friends to sit around with a glass of wine and talk gourmet words.

The picture above is taken in Sienna Umbria were I was one July a few years ago. When I saw this group enjoying al fresco local delicacies under the Umbrian sun, I had the urge to join them.

For the title of the blog I was also inspired from a small Italian restaurant in Perugia with the name “Tavola Calda” serving “hot meals” The owner (chef ) of that small place was creating superb local dishes and although the place was ” self service” each and every one of the dishes was wonderful from the roast pork to the chicory salad.

I am setting the table, please be my guests!

Παντα μ’ αρεσε να στρωνω τραπεζια με ασπρα τραπεζομαντηλα. Παντα μ’ αρεσε να διαβαζω βιβλια μαγειρικης σα νατανε νουβελλες και μετα να με πιανει δημιουργικος οιστρος και να κατεβαζω την κουζινα ολη κατω.

Στρωνω λοιπον ενα τραπεζι εδω .. με ασπρο τραπεζομαντηλο.. οχι απαραιτητα για να σερβιρω μεσα απο την κατσαρολα μου .. αλλα και για να καθονται οι φιλοι για ενα κρασακι και για να συζηταμε τερψιλαρυγγια θεματα..

Η φωτογραφια στον τιτλο ειναι τραβηγμενη απο μενα στη Siena στην Umbria οπου βρεθηκα τον Iουλιο. Οταν ειδα την παρεα να απολαμβανει μεσημερακι λιχουδιες al fresco μου φανηκε η πιο ομορφη εικονα και η πιο αντιπροσωπευτικη σε ολη την Ιταλια.. ηθελα να παω να καθησω κι εγω μαζι τους.

Και ο τιτλος του Blog ειναι εμπνευσμενος απο ενα μικρο μαγαζακι στην Perugia που το λενε Tavola Calda (τραπεζι με ζεστο φαγακι). Ο γλυκητατος σεφ μεγειρευει τοπικα φαγακια και παρ’ ολο που το μαγαζι ειναι self service, οι νοστιμιες του ειναι αξεπεραστες.. απο το χοιρινο κοτσι μεχρι τη σαλατα τσικορια.

Στρωνω τραπεζι λοιπον.. κοπιαστε..

Leave a comment