Τραγανά μπουρεκάκια τυριού.

 


2015/01/img_8071.jpg

Λιγο πριν φυγω απο την Αθηνα για το Οχαϊο χροοοοονια πριν, αντεγραψα σε ενα μπλοκακι μερικες συνταγες της μαμας μου.  Μια απο αυτες ηταν τα τραγανα μπουρεκακια με τυρι.  Τα εφιαχνε συχνα  και εμεις μπαιναμε βγαιναμε και κλεβαμε ενα.  Πριν τελειωσει η ημερα τα μπουερκακια ειχαν εξαφανιστει.  Τα ξαναθυμηθηκα σημερα μετα απο πολλα χρονια.

IMG_8070

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:

 1 φλυτζανι ελαιολαδο /  1 φλυτζανι γιαουρτι η sour cream / τον κροκο απο ενα αυγο

Ανακατευουμε σε ενα μπωλ τα υλικα.  Μετα προσθετουμε ..

1 κουταλακι baking powder / 1 κουταλακι του τσαγιου αλατι /   αλευρι για ολες τις χρησεις μεχρι να γινει μια μαλακια ζυμη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

250 γρ φετα τριμμενη και ενα αυγο

 

IMG_8073

 

Ανοιγουμε   την ζυμη με τον πλαστη σε παχος περιπου 3 με 4 χιλιοστα.  Κοβουμε στρογγυλα κομματια με την βοηθεια ενος φλυτζανιου.  Βαζουμε λιγη γεμιση στο κεντρο και σχηματιζουμε ημικυκλια διλπωνοντας τα.  Στο κλεισιμο του φυλλου βοηθα λιγο νερακι.  Αλειφουμε την επιφανεια με κροκο αυγου σε ελαφρο διαλυμα με λιγο νερο.  Πασπαλιζουμε με σουσαμι.  Αυτη τη φορα τα μισα τα εκανα με μαυροκουκι. Ψηνουμε στους 180 βαθμους  περιπου για μιση ωρα μεχρι να ροδισουν.

 

IMG_8072

 

 

IMG_8069

 

Σας φιλω γλυκα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s