τα γιουβαρλακια του χειμωνα

2015/01/img_8038.jpg

Γεναρης χωρις γιουβαρλακια δεν γινεται.  Απο τα πιο αγαπημενα χειμωνιατικα φαγητα, οπου η σαλτσα αυγολεμονο γινεται σχεδον σουπα.

2015/01/img_8041.jpg

Για τεσσερεις μεριδες: 800 γρ.  απαχο κιμα, 1/4 φλ. ρυζι, ενα μικρο κρεμμυδι τριμμενο, 1/2 φλ. ψιλοκομμενο μαϊντανο, αλατι και πιπερι.

2015/01/img_8043.jpg

Βραζω το ρυζι μονο του για 5 λεπτα και το σουρωνω. Ετσι το ρυζι μαλακωνει και δεν πεταγεται εξω απο τα γιουβαρλακια τσουπ, σαν καρφι.  Αναμιγνυω ολα τα υλικα και πλαθω 16 αρκετα μεγαλα γιουβαρλακια.  Τα σκεπαζω με ζωμο κοτας και προσθετω λιγο ελαιολαδο. Βραζω σε χαμηλη φωτια για σαραντα λεπτα περιπου.

Για το αυγολεμονο χτυπαω 2 αυγα με τον χυμο απο τρια λεμονια.  Το προτιμω.. ξυνο! Προσθετω ζεστο ζουμακι στο μιγμα των αυγων μεχρι να ζεσταθει.  Ριχνω το μιγμα στην κατσαρολα με τα γιουβαρλακια, και κουναω την κατσαρολα για να παει παντου.  Σβηνω την φωτια και σκεπαζω την κατσαρολα μεχρι να δεση η σαλτσα.

2015/01/img_8046.jpg

Ανοιξτε κι ενα merlot .. και καλη ορεξη.

Σας φιλω γλυκα.

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. heliotypon says:

    Και την έψαχνα τη συνταγή… Τώρα θα τα φτιάξω, γιατί τα έχω επιθυμήσει πολύ… Ευχαριστίες.

  2. despinarion says:

    🍷 καλη σου επιτυχία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s