Mac and Cheese (mission accomplished)

macncheese

Ηταν ενα στοιχημα και πιστευω πως κερδηθηκε. Απο την ημερα που εφαγα Macaroni and Cheese στο  Berner’s Tavern του Λονδινο,  αποφασισα να πειραματιστω και να φιαξω ενα εξ᾽ισου νοστιμο και κρεμωδες φαγακι, που ειναι τοσο καλοδεχουμενο τις κρυες ημερες του χειμωνα.

Ειμαι πολυ ικανοποιημενη  με την δευτερη δοκιμη.

250 γρ κοντο μακαρονακι (ditalini rigati)

3/4 φλυτζανιου κρεμα γαλακτος

800 γρ τριμμενο sharp Cheddar

λιγο μοσχοκαρυδο

Σε αλατισμενο νερο βραζουμε το μακαρονακι al dente.  Σουρωνουμε

Σε αντικολλητικο τηγανι ζεσταινουμε λιγο την κρεμα και ριχνουμε μεσα το τυρι. Ανακατευουμε παντα σε χαμηλη φωτια μεχρι να γινει μια ομοιομορφη κιτρινη πηχτη κρεμα.  Τριβουμε λιγο μοσχοκαρυδο απο πανω  και ανακατευουμε.

Βαζουμε το μακαρονακι σε πυριμαχο  σκευος και ριχνουμε την κρεμα μεχρι να το καλυψει.  Ψηνουμε στο φουρνο σε 180 Κελσιου η 350 Φαρεναϊτ για ενα τεταρτο σκεπασμενο κι ενα τεταρτο ξεσκεπαστο. Αναβουμε το γκριλ για 3 με 4 λεπτα μεχρι να ροδισει η επιφανεια.

Ο ορισμος του comfort food!

Σας φιλω γλυκα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s